8 dagen plezier voor Jong en Oud

Dinsdag 11 juli - Opening Ommer Bissingh en de jaarmarkt

De Ommer Bissingh is een jaarmarkt met een lange geschiedenis. Al in 1557 werd er melding van gemaakt en sindsdien is de jaarmarkt elke tweede dinsdag in juli. De Ommer Bissingh is een belangrijke bron van inkomsten voor de lokale ondernemers. De jaarmarkt heeft een grote regionale uitstraling, jaarlijks trekt de Jaarmarkt duizenden bezoekers naar het centrum van Ommen. De jaarmarkt is op dinsdag 14 juli 2015 van 08.00 tot 15.00 uur.

Op dezelfde dag zal ook de officiele opening van de Ommer Bissingh plaatsvinden om 09.30 uur op de Markt in Ommen.

Woensdag 19 juli - Sport en Voices

Niets moet, alles mag! De eerste Bissinghwoensdag staat in het teken van sport en spel, diverse sportverenigingen uit Ommen verzorgen demonstraties, ook dit jaar zullen de uiterwaarden van de Vecht meegenomen worden bij de activiteiten. Daarnaast is er natuurlijk de traditionele talentenjacht, The Voice of Ommen, op het Kerkplein Ommen.
Bissinghavond: Op de Markt treedt vanaf 21.00 uur de band Melrose op, bij de Varsenerpoort treden op alle Bissinghavonden verschillende akoestische duo's op en op het Kerkplein staat vanaf 18.00 uur Jord Brinkhuis klaar.

Woensdag 26 juli - Boerendag !!!!

Boerendag, veel meer dan een veekeuring De landbouwdag, ook wel Boerendag genoemd, mag natuurlijk ook dit jaar niet ontbreken. Van de veekeuring tot de boerenmarkt en van het goede doelenplein tot de welbekende fietstocht. Ook zullen vanaf begin juli de bekend creaties van stro aan de invalswegen van Ommen staan, speciaal voor de jaarlijkse Strobalenwedstrijd.
Bissinghavond Op de Markt treedt vanaf 21.00 uur de band Bökkers op met als extra optreden van DJ Rooie Neger, bij de Varsenerpoort treden op alle Bissinghavonden verschillende akoestische duo's op en op het Kerkplein staat vanaf 18.00 uur Coolhand Luke klaar.

Woensdag 2 augustus - Kunst en Kids

Kids en Voice! Tijdens deze derde Bissinghwoensdag staan de kinderen en kunstenaars centraal. Rondom de kerk en op het Vrijthof staat de Kunstmarkt centraal, op de Markt zijn er diverse leuke activiteiten voor de kinderen. Natuurlijk zal ook de bekende 'kleedjesmarkt' deze dag niet ontbreken.

Bissinghavond Op de Markt treedt vanaf 21.00 uur de band Madhouse op, bij de Varsenerpoort zijn er op alle Bissinghavonden optredens van verschillende akoestische duo's en op het Kerkplein staat vanaf 18.00 uur Ambush en Manon Bosch klaar om op te treden!

Woensdag 9 augustus - Hanzedag

Een reis terug in de tijd Het centrum van Ommen wordt omgetoverd in een Middeleeuwse Hanzestad en de tijden van weleer zullen herleven. Zo kom je op straat allerlei Middeleeuwse figuren tegen, is er een Middeleeuwse rechtspraak en kun je demonstraties van oude ambachten bekijken.

Bissinghavond Op de Markt treedt vanaf 21.00 uur de BTW Band op, bij de Varsenerpoort zijn er op alle Bissinghavonden optredens van verschillende akoestische duo's en op het Kerkplein staat vanaf 18.00 uur Play it again klaar om op te treden!

Woensdag 16 augustus - Palingrokerij en Beroependag

Eenvoud siert de nostalgie De laatste woensdag van de vijf Bissinghwoensdagen staat traditioneel in het teken van de paling. Daarnaast komen ook de Ommer ondernemers aan bod, zij kunnen tijdens deze dag hun 'beroep' laten zien aan de bezoeker van deze dag.

Woensdag 23 aug  Club dag

Alle Sportverenigingen maken hun sport bekend

24 / 25 / 26 augustus Festival op de Vecht nabij de Vechtbrug

2 / 3 september - Bissingh Blaasorkestenfestival

Op zaterdag 5 en zondag 6 september kunt u de hele middag in het centrum van Ommen genieten van diverse blaasorkesten. Zaterdag is de opening om ca. 13.00 uur en om 13.15 uur trapt het Flater Pretorkest uit Ommen af. Vanaf 13.30 tot 18.00 uur zal het een gezellige boel worden in het centrum.

zondag 24 september RTV Oost 25 jaar

16.00-18.00 groot pleinfeest met bekende artiesten

.

.

.

.

.

.

Meest recente reacties

24.01 | 04:35

Dit is een wondermooie plek waar ik vaak even vertoef met mijn hondje!even mijmeren bij de cultuurhistorische plaats en uitkijken over de vecht!prachtig!

13.01 | 09:26

Is er buiten de camping plek om onze hond te kunnen laten rennen ofwel los te laten lopen?

09.07 | 10:12

Heeft u mindervalide sanitair.

02.06 | 21:50

Heeft deze camping ook seizoen plaatsen

Deel deze pagina